|
|
| Autor |
Wiadomość |
bombshell
Profesionalista

Dołączył: 17 Gru 2010 Posty: 187 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Eudezet
|
Wysłany: 30 Grudzień 2010, 17:32 Turcy twierdzą: Już kupiliśmy Brożków
|
|
|
Prezes Trabzonsporu, Sadri Sener, oficjalnie poinformował, że jego klub pozyskał z Wisły Kraków Pawła i Piotra Brożków.
Paweł i Piotr Brożkowie związali się z liderem tureckiej Super Lig do lipca 2013 roku, a Wisła dostanie za nich 2 miliony euro.
Bliżniacy Brożkowie do Wisły trafili w styczniu 1999 roku. Dwukrotnie byli wypożyczani do ŁKS-u oraz Górnika Zabrze (Piotr) i GKS-u Katowice (Paweł).
Od kilku sezonów byli kluczowymi zawodnikami Białej Gwiazdy. Paweł w sezonach 2007/2008 i 2008/2009 był królem strzelców Ekstraklasy. Z kolei Piotr grał jako lewoskrzydłowy lub lewy obrońca i jeszcze w lutym tego roku był powoływany do reprezentacji Polski. Paweł w kadrze zagrał świetnie w zamykającym rok spotkaniu z Bośnią i Hercegowiną (strzelił dwa gole).
W zakończonej rundzie jesiennej Paweł zdobył dla Wisły Kraków 6 bramek i był najskuteczniejszym zawodnikiem zespołu. Z kolei Piotr stracił miejsce w podstawowym składzie.
Sprzedaż braci Brożków oznacza, że Wisła poważnie ograniczyła swoje szanse w walce o mistrzostwo Polski. W tej chwili w kadrze nie ma żadnego wartościowego napastnika.
Na razie informacji o transferze nie potwierdza Wisła. |
|
|
|
 |
Fanatyk
VIP `Solo Juve`

Zaproszone osoby: 14
Pomógł: 5 razy Dołączył: 18 Mar 2008 Posty: 2557 Otrzymał 779 piw(a) Skąd: ....
|
Wysłany: 30 Grudzień 2010, 18:05
|
|
|
Jeszcze niech wezmą Pawełka w pakiecie to cena wzrośnie do 8 mln euro
Paweł to jeszcze tak, ale dziwie się że biorą Piotrka i to jeszcze za taką kasę. |
|
|
 |
JrQ-
Prezes ..::ScoreR::..

Zaproszone osoby: 94
Pomógł: 22 razy Wiek: 21 Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 8177 Otrzymał 2007 piw(a) Skąd: C:/WINDOWS/Pulpit
|
Wysłany: 30 Grudzień 2010, 23:33
|
|
|
Jak dla mnie, to pewna era w Wiśle się kończy, generalnie odkąd pamiętam, w Wiśle grali Brożkowie (12 lat), teraz idą do Turcji, powiem tak, ze względów sentymentalnych jest mi trochę żal, może nawet przykro (podobnie jak z Głowackim), ale ze względów biznesowych, 10 mln złotych za napastnika, który w tej rundzie strzelił 6 goli, jedną z karnego i rezerwowego bocznego obrońcę/skrzydłowego to dobry interes. Zobaczymy jakich piłkarzy wypatrzy teraz Staszek, ciekawe propozycje pojawiały się w mediach, aczkolwiek nie wiadomo ile w nich prawdy.
http://www.trabzonspor.or...IND=6176#Icerik
edit:
| Cytat: | Jeszcze niech wezmą Pawełka w pakiecie to cena wzrośnie do 8 mln euro |
Pawełek też idzie do Turcji, prawdopodobnie będzie grać w Genclerbirligi. |
|
|
 |
bombshell
Profesionalista

|
Wysłany: 31 Grudzień 2010, 16:39
|
|
|
| Oby nie było tak jak z Lechem ze sprzedają piłkarzy w miarę dobrych,a potem kupują jakieś "gówno " które nie umie grac ,albo zawodzi.Dziwi mnie ogóle postawa Lecha ze sprzedają zawodników ! |
|
| Ostatnio zmieniony przez bombshell 31 Grudzień 2010, 16:47, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
neumann21
Admin

Wiek: 20 Dołączył: 11 Sty 2009 Posty: 9779 Otrzymał 931 piw(a) Skąd: Poznań
|
Wysłany: 31 Grudzień 2010, 16:45
|
|
|
| bombshell, oni go nie sprzedają, on sam odchodzi, a umożliwia mu to specjalna klauzula w kontrakcie. |
|
|
 |
bombshell
Profesionalista

|
Wysłany: 31 Grudzień 2010, 16:47
|
|
|
| Wiem wiem , mój błąd ,on może tj. Peszko przejść jak zapłaci odstępne . Dzieki za poprawie ! |
|
|
|
 |
Swistek
VIP GGMU !

Zaproszone osoby: 11
Pomógł: 4 razy Wiek: 16 Dołączył: 07 Paź 2008 Posty: 9347 Otrzymał 1282 piw(a) Skąd: Chechło United
|
Wysłany: 31 Grudzień 2010, 16:57
|
|
|
Czyli teraz Legia rządzić będzie. |
|
|
|
|
|
 |