|
|
| Autor |
Wiadomość |
wojtek10611
Przyjaciel

Pomógł: 3 razy Dołączył: 29 Lut 2008 Posty: 2837 Otrzymał 390 piw(a) Skąd: jestem?
|
Wysłany: 1 Grudzień 2010, 00:41 Herta Berlin
|
|
|
Szkoda, że od początku nie prowadziłem dzienniczka no ale akurat ten sezon przyniósł bardzo wzniosłe osiągnięcia, tak więc zakładam go. Na początek dawka archiwów z rozmów.
27.11.2010 godz. 11:54
4 sezon zakończony obroną tytułu 5 punktów przed Bayernem walka była do końca ale w ostatnich kolejkach się udało odskoczyć na kilka punktów.
Tabela:
A oto piłkarze, którzy ponieśli Herte do obrony kolejnego tytułu Mistrzowskiego.
Oczywiście na pierwszym miejscu nie kto inny jak Ezequiel Lavezzi 49 goli i 19 asyst na 46 meczy mówią same za siebie. Pobity rekord 42 goli w Lidze Adriana Ramosa oraz pobity rekord ilości gracza meczu 12 także Ramos. Od dziś wynoszą one kolejno 46 goli i 13 występów za sprawą właśnie Lavezziego. 120mln zł nie poszło w błoto. Wielkie kluby chcą go ode mnie wychapać już za ok. 150mln zł ostatnio ofertę składał np Inter.
Drugi najlepszy zawodnik ubiegłego sezonu czyli Luis Suarez. Zdobył tytuł najlepszego asystenta w lidze z liczbą 17 asyst na kącie. dołożył do tego 15 goli w lidze i wypełnił swoje zadanie najlepiej jak mógł.
Super rezerwowy. Gdyby nie kontuzja Laciny Traore to bardzo możliwe, że w ogóle by nie zagrał zbyt wiele w tym sezonie. A jednak pokazał, że warto na niego stawiać, i nawet gdy Lacina wrócił to w większości spotkań Dmuchawiec jak go nazywam wybiegał w podstawowej 11. Odwdzięczył mi się 17 golami i 19 asystami w całym sezonie.
Młody talent z kraju Didiera Drogby. A mianowicie Lacina Traore. Jak wspominałem wcześniej gdyby nie kontuzja która wykluczyła go na jakieś 2-3 miesiące to sezon miałby bardzo dobry. O dziwo jestem zaskoczony jak wiele asyst on zdobywa w tamtym sezonie po zimowym okienku gdy go kupiłem na koniec sezonu miał na kącie 8 asyst dzisiaj po całym sezonie ma ich 17. Rozwija się, niestety na koniec znów dopadła go kontuzja i staty mu spadły ale jak zacznie grać to momentalnie mu rosną.
Tutaj specjalna informacja dla Pallo. U mnie Stilic tak się prezentuje: 3 gole i 15 asyst, całkiem nieźle i wartość podskoczyła o 6 mln zł, bo gdy go kupowałem był warty 8mln zł a teraz już 14mln zł.
I ostatnia moja perełka, która pielęgnuje już o 19 roku życia. Alphonse Areola. Czyli nazywany następcą Fabiana Bartheza, bramkarz z reprezentacji Francji. U mnie w 1 sezonie w zimowym okienku kończył mu się kontrakt z PSG i natychmias go kupiłem. Choć gra sporadycznie (póki co) bo raczej na bramce stoi Sergio Romero to jednak gdy tamten ma kontuzje a wypadł mi na 2 miesiące, Areola godnie go zastąpił i już w tym roku dostał powołanie do reprezentacji Seniorskiej i zadebiutował w meczu towarzyskim. Umiejętności rosną mu jak na drożdżach. Brać bo cholernie warto a nie chce dużo kasy na początku.
27.11.2010 godz: 14:08
Jak zwykle koniec sezonu czas na transfery. Kilka zawodników ze szrotu udało mi się wyłapać, i oczywiście jeden hit transferowy także był. Zacznijmy od największego transferu czyli zakup Nikoli Kalinica. Sprowadzony z Blackburn za sumę 65mln zł udało mi się go ściągnąć bo miał taką klazulę więc więcej nie musiałem płacić. W sezonie poprzednim dla Blackburn strzelił w 49 meczach aż 39 goli. Nie mogłem go nie zauważyć.
Staty też ma bardzo przyjemne szczególnie psychiczne no i wiek. 26 lat to idealny wiek na rozwój będą z niego jeszcze lepsze ludzie coś czuje Super Trio się szykuje Kalinic - Lavezzi - Suarez No i zawodnicy ze szrotu. Aż 3 z 5 których ściągnąłem to zawodnicy Manchesteru United, który nie przedłużył z nimi kontraktów. Są to: Fabio - lewy obrońca konkurencja dla mojego Ronnego.
Ciekawostką jest, że Valeri Dmochovsky gdy Fabio przyszedł do klubu powiedział, że jest to wielki talent. Oby Kolejny z Czerwonych Diabłów to Zdravko Kuzmanovic. Nazwisko chyba dość znane, wiek bardzo ciekawy podobnie jak Kalinic 26 lat i atrybuty również ciekawe. Jakby jeszcze przyspieszenie miał 10+ to już by było super. Ale zapowiada się ciekawa alternatywa dla Stilica.
I ostatni z drużyny United również pomocnik defensywny jednak teraz o innej charakterystyce. Nestor Ortigoza bo o nim mowa. 29 letni pomocnik, którego kupiłem z myślą o konkretnej pozycji otóż, mam zamiar go ustawiać centralnie przed obrońcami. Często miałem kłopot z ta pozycją bo Lustenberg, który jest jedynym zawodnikiem (bardzo dobrym) niestety łapie kontuzje czasami i nie mialem kogo tam wsadzić. Teraz już problemu nie będzie. Jedyny minus 29lat = 2-3 lata gry nie więcej na wysokim poziomie.
Jako, że z pozycji pomocników odeszło mi aż 3 zawodników (Romaric, Nazarenko, Nsaliwa) także, na tej pozycji skupiłem się najbardziej w tym okienku. Nie wiem czy ten transfer się uda ale jestem dobrej myśli. Mowa tu o McDonaldzie Mariga sprowadzonym z Interu. 26 latek z Kenii prezentuje się podobnie jak Fernandinho i sprowadziłem go z myślą właśnie, że niedługo zastąpi on brazylijczyka. Atrybuty ma ciekawe, wiele nie grał w Interze i dlatego spokojnie za darmo go sprowadziłem, pensji też wielkiej nie chciał.
I ostatni nabytek, tym razem do linii defensywy. 27 letni obrońca z włoskiej ligi a konkretnie z Genui. Jako, że Kaka ma już 32 lata i niedługo odejdzie. Mikhalyk też już przekroczył 30 a Hubnik ma 29 lat na placu gry zostanie tylko sprowadzony w zimie Subotic, musiałem kupić kogoś do pomocy. Wpałem właśnie na Chico i całkiem nieźle się prezentuje. Do pary z Nevenem myślę, spokojnie wystarczy. 186 wzrostu też powinny wystarczyć, mam nadzieję że będzie z niego pożytek.
|
|
| Ostatnio zmieniony przez wojtek10611 1 Grudzień 2010, 15:02, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
wojtek10611
Przyjaciel

Pomógł: 3 razy Dołączył: 29 Lut 2008 Posty: 2837 Otrzymał 390 piw(a) Skąd: jestem?
|
|
|
|
 |
wojtek10611
Przyjaciel

|
|
|
|
 |
wojtek10611
Przyjaciel

|
Wysłany: 1 Grudzień 2010, 01:05
|
|
|
1.12.2010 godz. 01:05
Czas na podsumowania 5 sezonu Herty Berlin. Potrójna korona ZDOBYTA !
LIGA
Tabela
Bilans Goli wszystko widać, najbardziej zadowolony jestem z formacji defensywnej, bo 33 gole to cały czas pułap, który daje nam średnią poniżej 1 gola straty na mecz co niezmiernie cieszy.
Statystyki Drużyn
Gole stracone i strzelone omówione na poprzednim screenie. Tutaj warto zwrócić uwagę na frekwencje, która niestety nie wiem czemu na spotkaniach ligowych nie dopisuje tak jakbym chciał. Miejsc na stadionie ponad 70tyś a frekwencja na ligowych nie przekracza 60tyś. Szkoda, ale póki co muszę się tym zadowolić.
Statystyki Zawodników
Zdominowane większość statystyk przez graczy z mojego zespołu jak widać, z fenomenalnymi statami. Mile zaskoczony jestem formą Suareza, który w stosunku do poprzedniego sezonu poprawił się aż o 7 goli. Także zadowolony jestem z debiutu Kalinica, który w sezonie zaliczył 18 asyst i zdobył Króla. Moi zawodnicy przodowali także, w statystykach najwięcej przebiegniętych kilometrów na 90 minut meczu (Fabio 13,4km), najlepszy gracz meczu (8x Suarez a także Lavezzi) i innych.
...Ciąg dalszy nastąpi (Liga mistrzów, Puchar Niemiec, Statystyki zawodników, cele transferowe) |
|
| Ostatnio zmieniony przez wojtek10611 1 Grudzień 2010, 15:04, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Fanatyk
VIP `Solo Juve`

Zaproszone osoby: 14
Pomógł: 5 razy Dołączył: 18 Mar 2008 Posty: 2557 Otrzymał 779 piw(a) Skąd: ....
|
Wysłany: 1 Grudzień 2010, 14:11
|
|
|
Ciekawsze by też było jakbyś powstawiał taktyki, indywidualne polecenia dla niektórych piłkarzy, treningi |
|
|
 |
wojtek10611
Przyjaciel

|
Wysłany: 1 Grudzień 2010, 14:58
|
|
|
Fanatyk, najpierw podsumowania później pomyśle co jeszcze |
|
|
 |
wojtek10611
Przyjaciel

|
Wysłany: 1 Grudzień 2010, 15:15
|
|
|
1.12.2010 godz. 14:59
Liga Mistrzów
Ten sezon był był perfekcyjny, przede wszystkim właśnie przez zdobycie tego trofeum jakim jest Puchar Ligi Mistrzów. W finale Herta zmierzyła się z Arsenalem Londyn i wygrała finał 5:1.
Najlepsza jedenastka Ligi Mistrzów
Wielkim sukcesem w najlepszym składzie Ligi Mistrzów jest obecność aż 5 zawodników mojego składu. Najbardziej cieszy to, że w tym składzie znalazł się Fabio, którego pozycji nie byłem pewny w swojej drużynie i często zmieniał go Ronny.
Klasyfikacje
Pogrom moich zawodników ? Chyba mało powiedziane. Rozmietli całe towarzystwo jak nikt inny. Dodać do tego 50 goli w całych rozgrywkach Ligi Mistrzów co daje średnią prawie 5 goli na mecz ! Pierwsza trójka strzelców mówi sama za siebie. Czterech asystentów w gronie 7 najlepszych z czego pierwsze trzy miejsca zajęli moi gracze. Sukces, sukces i jeszcze raz sukces, którego ojcem jest każdy zawodnik Herty Berlin.
Złoty But
O ile tutaj wszystkie pozycje chyba nie wymagają zbędnych komentarzy o tyle wielkim sukcesem jest, że wszystkie 3 miejsca zajęli moi zawodnicy. Nic dodać nic ująć.
Najlepsza trójka
O ile pozycję Lavezziego i Kalinica są w miarę uzasadnione i oczekiwane, o tyle wielką niespodzianką i radość sprawił mi Neven Subotić, który idealnie wszedł do zespołu i jest moim najlepszym środkowym obrońcą.
...ciąg dalszy nastąpi (Puchar Niemiec, Statystyki zawodników, cele transferowe) |
|
|
 |
wojtek10611
Przyjaciel

|
Wysłany: 1 Grudzień 2010, 15:40
|
|
|
1.12.2010 godz. 15:40
Puchar Niemiec
Tu wiele do powiedzenia nie ma. Wygrałem puchar po dość spokojnym meczu finałowym ze Stuttgartem, którego wynik brzmiał 6:1 dla mnie. W statystykach zawodników, razem z innym zawodnikiem na pierwszym miejscu asystentów znalazł się Suarez (7 asyst) natomiast jako najlepszy strzelec również z innym zawodnikiem znalazł się Nikola Kalinic (8 bramek)
Najważniejsze postacie
Nikola Kalinic
Kolejne pieniądze wydane na napastnika nie poszły na marne. Zwróciły się do tego z genialną nawiązką. 31 goli i 28 asyst podobnie jak u Lavezziego liczby mówią same za siebie. Do tego rekord klubu najwięcej asyst w sezonie = 28. Szacunek, szacunek i jeszcze raz szacunek. Genialne wejście do drużyny oby tak dalej.
Ezequiel Lavezzi
Co tu dużo mówić, drugi wręcz genialny sezon. 44 gole i 27 asyst w sezonie mówią za swoje. Liczą wszystkie gole zdobyte we wszystkich rozgrywkach 93 liga + 50 LM i 27 Puchar Niemiec = 170 goli przy czym aż 71 z nich jakiś swój udział miał Lavezzi. Liczby mówią swoje.
Luis Suarez
Czy to powrót wielkiego Suareza ? Takiego Luisa chciało by się oglądać. Wielka poprawa w stosunku do poprzedniego sezonu. Szybkie porównanie: poprzedni sezon 17 goli i 15 asyst. Ten sezon: 31 goli i aż 27 asyst. Co tu dużo mówić, progres jakich mało. Do końca walczył z Kalinicem o rekord asyst jednak nie udało się.
Coutinho
Kolejny genialny ruch transferowy działaczy Herty. 22 letni pomocnik ściągnięty w połowie sezonu z Interu za bagatela 100mln zł zagrał fenomenalne pół sezonu. Strach myśleć, co by było gdyby grał cały sezon ? Czyżby bariera 30 asyst w sezonie 2015/2016 była zagrożona ? Wszystko jest możliwe, przy takiej formie Brazylijczyka a on ma dopiero 22 lata !
Neven Subotić
Wspominałem już o nim, że zaliczył kapitalny sezon. Widzimy tu tego potwierdzenie. Nie często spotyka się środkowych obrońców, którzy w sezonie strzelają ponad 10 goli. A jednak Subotic tego dokonał, i pokonał w klasyfikacji strzelców m.in Fernandinho, którzy przecież jest środkowym pomocnikiem. Gdyby nie on nie wiem, czy udało by się utrzymać tak dobrą obronę.
Lacina Traore

Czarny koń z Wybrzeża Kości Słoniowej dalej atakuje. Jeszcze 3 lata i prawdopodobnie zostanie czołowym zawodnikiem Herty bo progres ma fenomenalny. Wystąpił w 20 spotkaniach z czego tylko w 6 w podstawowym składzie. A jednak nie przeszkodziło mu to w zdobyciu 15 goli i aż 15 asyst. Jak go określają komentatorzy Tyczkowaty snajper zrobił swoje i należy się mu nowy kontrakt.
Alphonse Areola
Jeden z moich 4 największych młodych talentów. Znalazł się tu głównie dzięki temu, jak wielki znowu postęp zrobił w swojej karierze. ktoś powie, że atrybuty to nie wszystko. No nie wszystko bo mówię o czym innym. W tym roku dla tego młodego bramkarza nastąpił przełom w grze w reprezentacji, ponieważ zadebiutował już w drużynie Seniorów, przez co wygryzł w składzie Herty Sergio Romero, który tradycyjnie złapał w sezonie kontuzje i pauzował przez 2 miesiąca, a po kontuzji nie potrafił już wrócić do pierwszej 11.
Thomas Schmitt
Co tu dużo mówić, nazwisko Schmitt w Niemczech jak i w Polsce również kojarzy się wszystkim na pewno z osobą Martina Schmitta. Znanego skoczka, który kiedyś ostro rywalizował z naszym Adamem Małyszem. Jednak nie o nim tu mowa a o genialnym 16 latku z drużyny U-19 Herty. Miałem zdawać co roku relacje z jego postępów i czas zacząć pierwsze podsumowania. Po pierwsze sukcesem jest podpisanie kontraktu, który będzie obowiązywał zawodnika aż do 2020 roku. Kolejnym sukcesem jest zdobycz bramkowa, która wyniosła aż 24 gole w 29 meczach co jak na takiego zawodnika w tak młodym wieku na prawdę robi wrażenie. Myślę, że za te 4-5 lata Schmitt spokojnie będzie czołowym napastnikiem Berlińskiej Herty.
...c.d.n (Cele transferowe). |
|
|
 |
wojtek10611
Przyjaciel

|
Wysłany: 1 Grudzień 2010, 16:38
|
|
|
1.12.2010 godz. 16:28
Transfery dokonane w zimowym okienku (przejdą dopiero teraz)
W zimowym okienku zakontraktowałem 3 zawodników lecz przejdą do mnie dopiero teraz. Mowa tu o pomocniku Sandro i obrońcy Reverze z FC Portu a także o Leroy`u Ferze który również wzmocni blok pomocy z Feyenoordu Rotterdam.
Oprócz tego, trwają przygotowania do transferów Raula Albiola, oraz Artura Vidala, którzy wzmocnili by znacząco linię defensywną drużyny. Dodatkowo, rozpatrywana jest opcja ściągnięcia prawego obrońcy, ponieważ Lell został sprzedany do Marsylii i na prawej flance został do dyspozycji tylko jeden nominalny prawy obrońca a mianowicie: Lichtsteiner. Trwają obserwacje kilku zawodników a wiodącą pozycję wiedzie w nich: De Silvestri z Sampdorii.
Więcej informacji później. |
|
|
 |
wojtek10611
Przyjaciel

|
Wysłany: 3 Grudzień 2010, 17:14
|
|
|
3.12.2010 godz. 17:04
3 transfery na zakończenie okienka
Oprócz poprzednich transferów Sandro, Revera i Fera zarząd zdecydował, że te wzmocnienia nie wystarczą. Jako, że drużyna Herty trochę opustoszała bo odeszli od niej m.in: Lell, Dmuchawiec, Lichtsteiner, Ortigoza, Mykhalyk czy Kaka trzeba było w ich miejsce sprowadzić nowych zawodników. Skupiono się w tym sezonie na walorach defensywnych czego właśnie efektem są 3 spektakularne transfery. Herta pozyskała w tym oknie Raula Albiola, który znacząco wzmocni nasz środek obrony. Zarząd oczekuje, że wraz z Nevenem Suboticem będzie stanowił on barierę nie do przejścia. Dodatkowo na prawą obronę, został sprowadzony obrońca z Włoch a konkretnie Sampdorii. Mowa tu o Lorenzo De Silvestrim. Zawodnik sprowadzony za bagatela 67mln zł ma uzupełnić lukę po odejściu Lella i Lichsteinera. Ostatnim transferem i największym z wszystkich w tym oknie było pozyskanie młodego defensywnego pomocnika z Evertonu - Marouanne Fellaini`ego. Młody pomocnik z Belgii jest znakomitym zawodnikiem i nie przeszedł obojętnie działaczom Herty, którzy zapłacili za niego bagatela 130mln zł.
Warto dodać, że niestety fiaskiem zakończył się transfer innego z defensywnych pomocników - Artura Vidala, niestety jego wymagania finansowe były zbyt wygórowane i dlatego zamiast niego zarząd sprowadził właśnie 27-letniego Belga. |
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
| Strona wygenerowana w 0,45 sekundy. Zapytań do SQL: 14 |
|
|
|