Przesunięty przez: Kluivert9 24 Wrzesień 2010, 21:16 |
|
| Autor |
Wiadomość |
neumann21
Admin

Wiek: 20 Dołączył: 11 Sty 2009 Posty: 9779 Otrzymał 931 piw(a) Skąd: Poznań
|
Wysłany: 5 Sierpień 2010, 01:33 Newsweek
|
|
|
| ... |
|
|
|
 |
neumann21
Admin

Wiek: 20 Dołączył: 11 Sty 2009 Posty: 9779 Otrzymał 931 piw(a) Skąd: Poznań
|
Wysłany: 5 Sierpień 2010, 01:43
|
|
|
Trener z 'tradycją'
Znana w piłkarskim światku postać trenera neumanna21 ujrzała ponownie światło dzienne (może nocne?). Menadżer, który aspiruje do poprowadzenia jednej z czołowych drużyn ML 07, został przyłapany podczas, no właśnie, podczas czego ?! Uwagę redaktorów skupiła dziwna wyraz twarzy szkoleniowca, a także rekwizyt, który trzyma w prawej dłoni. Sprawa szybko obiegła krajowe serwisy i wywołała nie mały skandal. Trener odmawia komentarzy. Na pewno odbije się to na jego reputacji. Zarządy klubów mogą przez owy fakt nie chcieć zatrudnić trenera z 'tradycja', oby to się jednak nie sprawdziło. |
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 9 piw(a): JrQ-, McLaszlo, Tomaszek, patryk212, Strzelec, Barcarek, Swistek, Pallo, Qarol |
 |
Strzelec
Zwyciezca SPR Pabiks Pabianice

Wiek: 17 Dołączył: 31 Paź 2009 Posty: 2228 Otrzymał 267 piw(a) Skąd: Pabianice .
|
Wysłany: 9 Sierpień 2010, 16:49
|
|
|
Drobne Zmiany
Wiesiu van Chamdezgniłejaja pozyskał 2 zawodników na Allianz Arena którymi są Roberto Carlos i Torsten Frings . Chamdezgniłejaja zapowiedział kupno jeszcze co najmniej 1 zawodnika z 3 których ma na oku mi. Jaap Stam , Rivaldo and była gwiazda Allianz Areny Ze Roberto . Jednak kibice nie mogą uwierzyć że Van Chamdezgniłejaja sprzedał dwóch najlepszych obrońców z ligi Daniela Van Buytena oraz Philipha Lahma wraz z Claudio Pizzaro , Ovenem Hargreavesem a także Markiem Van Bomelem (Swojego ulubieńca do którego mówił Ty Bąbelku . )

Są to dwaj piłkarze sprowadzeni przez Vana Chamadezniłejaja do uderzeń z przed pola karnego i rzutów wolnych
Ze Roberto Brazylijczyk jest piłkarzem którego najbardziej chciałby pozyskać Wiesław .
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 3 piw(a): JrQ-, Swistek, patryk212 |
 |
JrQ-
Prezes ..::ScoreR::..

Zaproszone osoby: 94
Pomógł: 22 razy Wiek: 21 Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 8177 Otrzymał 2007 piw(a) Skąd: C:/WINDOWS/Pulpit
|
Wysłany: 10 Sierpień 2010, 23:08
|
|
|
Teraz ATAK!

Ta informacja obiegła cały świat. Po 16 latach spędzonych w Arsenalu okraszonych licznymi sukcesami, doświadczony manager tego klubu JrQ- zmienia otoczenie. Przenosi się do rywala zza miedzy, czyli Tottenhamu. Decyzja ta spowodowana była corocznymi wyprzedażami najlepszych zawodników zespołu przez włodarzy 'Kanonierów'.
W zespole 'Kogutów' miał on do dyspozycji olbrzymi budżet 200 mln euro i trzeba przyznać, że po jednym oknie transferowym udało się go powiększyć o 25 mln euro jednocześnie znacząco wzmacniając drużynę. Doświadczonemu managerowi udało się ściągnąć z Arsenalu jego ulubieńców, czyli Theo Walcotta, Cesca Fabregasa i Gilberto Silvę. Pozbyto się natomiast wiekowego Edgara Davidsa oraz przeciętnych i słabych w ofensywie Jermaine'a Jenasa, Lee-Young Pyo oraz Didiera Zokory. Udało się dodatkowo pozyskać Raula Bravo. Manager zapowiada, że jego drużyna prezentować się będzie ultra ofensywnie. I rzeczywiście, na papierze wygląda to wyśmienicie. Z lewej strony obrony grać będzie nastawiony wybitnie ofensywnie hiszpański obrońca Raul Bravo, środkiem obrony dyrygować będzie brazylijski pomocnik Gilberto Silva, któremu JrQ- znalazł nową pozycję. Na pozycji tzw. 'rozpierdalatora' grać będzie Hiszpan Fabregas. Na skrzydłach hasać będą Walcott i Lennon, a w ataku zobaczymy trójkę: Berbatov, Defoe, Keane. Czy to nie wygląda imponująco? Czekamy na pierwsze mecze tej drużyny, zwłaszcza, że JrQ- zapowiada:
- Kibice przychodzą na stadion by oglądać bramki. My zamierzamy tych bramek strzelać sporo. W naszym zespole na 11 graczy, aż 8 to gracze ofensywni. Co z tego, że możemy tracić po 3 bramki na mecz, jak będziemy aplikować rywalom po 10 trafień? Fani to kochają!
Cóż, trzeba przyznać, że kibice 'Spurs' będą świadkami wielu spektakularnych momentów na White Hart Lane. Z niecierpliwością czekamy na pierwsze spotkania!
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 4 piw(a): Strzelec, Pablo, Swistek, patryk212 |
 |
Swistek
VIP GGMU !

Zaproszone osoby: 11
Pomógł: 4 razy Wiek: 16 Dołączył: 07 Paź 2008 Posty: 9347 Otrzymał 1282 piw(a) Skąd: Chechło United
|
Wysłany: 10 Sierpień 2010, 23:53
|
|
|
Gwiazdy spotykają się w Manchesterze.
Oficjalne przedstawienie piłkarzy Manchester United :

Sir Alex Ferguson ustawił skład bardziej ofensywnie. Przede wszystkim widać brak Luiza Sahy, Michaela Carricka i Ryana Giggsa, którzy zostali sprzedali odpowiednio do Arsenalu Londyn, HSV Hamburg i FC Sevilla. Ich miejsce załatali Rivaldo sprowadzony za 150 mln z Olympiakosu, Raul za niewielką cenę 40 mln z Realu Madryt oraz spędzający dotychczas miejsce na ławce Koreańczyk Park Ji Sung. Zarząd próbował również sprowadzić Cesca Fabregasa, lecz próby były zbędne, bo Hiszpan na dobre zadomowił się w drugiej części Londynu. W obronie niezrozumiałą dla wielu kibiców jest zamiana Gary Nevilla na Patricka Evre. Jak widać po ustawieniu klub będzie preferował ofensywną piłkę.
|
|
|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 2 piw(a): Strzelec, JrQ- |
 |
wojtek10611
Przyjaciel

Pomógł: 3 razy Dołączył: 29 Lut 2008 Posty: 2837 Otrzymał 390 piw(a) Skąd: jestem?
|
Wysłany: 15 Sierpień 2010, 11:35
|
|
|
Wzmocnienia, wzmocnienia i jeszcze raz wzmocnienia
Tak podsumował pierwsze mecze nowy trener Werderu Brema - Wojtek Schaaf. Choć nasi zawodnicy walczyli zarówno z Lyonem gdzie prowadzili już 2:0 jak i z Tottenhamem gdzie ze stanu 4:1 doprowadzili do stanu 4:3 to jednak to nie wystarczyło. Potrzebne są zmiany w klubie i to najszybciej jak to możliwe. Trener podobno już zaczął przeglądać rynek w poszukiwaniu godnych uwagi zawodników ale konkretnych nazwisk jak na razie nie usłyszeliśmy. Zapowiada się dość ciekawe okienko bo Werder który w poprzednim zakupił tylko Owena Hargravsa ma na kącie ponad 250mln i na pewno nie zatrzyma ich lecz jakoś spożytkuje. |
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): JrQ- |
 |
wojtek10611
Przyjaciel

Pomógł: 3 razy Dołączył: 29 Lut 2008 Posty: 2837 Otrzymał 390 piw(a) Skąd: jestem?
|
Wysłany: 16 Sierpień 2010, 13:29
|
|
|
Wygrana, wygrana od nocy do rana
W końcu musiał nastąpić przełomowy moment i po przegranych meczach z Lyonem i Tottenhamem czas zwycięstwa nastał także i dla Werderu, który wczorajszej nocy pokonał aż 10:2 HSV Hamburg. Warto nadpisać, że głównym autorem sukcesu graczy z Bremy był Claudio Pizarro, który strzelił aż 8 goli. Czyżby druga siła włączała się o tytuł króla strzelców w lidzę bardzo możliwe, bo choć jeszcze do wczoraj trener mówił, że szuka wzmocnień i jednym z piłkarzy na wylocie był właśnie Pizarro to jego sytuacja po tym meczu może dyrastycznie się zmienić. Wszakże nie codziennie strzela się 8 goli w jednym meczu.
pisze. niemiecki Der Spiegel. |
|
|
 |
JrQ-

Pomógł: 22 razy Wiek: 21 Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 8177 Otrzymał 2007 piw(a) Skąd: C:/WINDOWS/Pulpit
|
Wysłany: 17 Sierpień 2010, 10:51
|
|
|
Runda zakończona!

Z bilansem 7-1-2 zakończył pierwszą rundą Manager League zespół prowadzony przez JrQ-, czyli Tottenham. Zgodnie z oczekiwaniami zespół grał ładny dla oka ofensywny futbol. Co dziwne, imponował także skutecznością w defensywnie, gdyż dwa razy, najwięcej w swojej lidze bramkarz Robinson zachował czyste konto. W ataku błyszczeli zarówno Defoe i Berbatov, jak i zawieszony za nimi Keane. Swoje w ataku robili dynamiczni skrzydłowi - Lennon oraz Walcott. Jedynym mankamentem może być gra skrzydłowych obrońców, gdyż zdecydowanie za rzadko podłączali się do akcji ofensywnych. I jak nieoficjalnie się dowiedzieliśmy, manager zamierza wydać ponad połowę swojego budżetu na zakup dwóch bocznych obrońców. Ponoć na liście życzeń znajdują się gracz Arsenalu Ashley Cole oraz Sevilli Emmanuel Eboue. Czy spekulacje okażą się prawdziwe - przekonamy się już wkrótce.
|
|
|
 |
wojtek10611
Przyjaciel

|
Wysłany: 17 Sierpień 2010, 23:14
|
|
|
Nowe nabytki już w klubie
Zapewniania nowego trenera Werderu o wzmocnieniach się spełniają. Z pewnych źródeł wiadomo, że Niemiecka drużyna zakontraktowała już 4 nowych zawodników. Nieoficjalnie mówi się, że do klubu póki co dołączyło dwóch obrońców, pomocnik i napastnik. Nazwisk póki co nie podano jako, że okno transferowe jeszcze zamknięte ale na konferencji prasowej trener Schaaf obiecał, że gdy tylko okno zostanie otwarte oficjalnie ogłoszone będą na pierwszej konferencji transfery, które zostały dokonane w tym czasie.
pisze. Bild. |
|
|
 |
staszek91
Poczatkujacy

|
Wysłany: 20 Sierpień 2010, 13:02
|
|
|
Uprzejmie informujemy, że zarząd zespołu FC Liverpool z radością komunikuje, że nowym trenerem zespołu zostaje „staszek91” dostaję on od zarządu wolną rękę w transferach i będzie on jedyną osobą odpowiedzialną za wyniki tego zespołu. Zapraszamy do krótkiego wywiadu z nowy menagerem.
- Dziękuje za zaufanie, które dostałem od zarządu i muszę zapowiedzieć, że w Klubie dojdzie do kilku zmian, ponieważ brakuje mi kilku zawodników, którzy by odpowiadali mojej koncepcji. Jestem zadowolony z faktu, że linia defensywna i pozycja bramkarza jest pewna, atak też wygląda bardzo dobrze. Zamierzam skupić się teraz na wzmocnieniach w linii środkowej gdzie będę potrzebował kilku wzmocnień. Z klubem najprawdopodobniej pożegna się trzech zawodników. Media spekulują, że będzie to ostatnie nabytki Liverpoolu (Adriano, Quaresma, Jesus Navas).
Czyli możemy spodziewać się kilku transferów !
- Mam nadzieję, że zespół w pierwszej rundzie zaprezentuje się w miarę dobrze i będzie znajdował się w okolicy 5 miejsca, które zapewni im awans do Pierwszej Ligi. |
|
|
|
 |
staszek91
Poczatkujacy

|
Wysłany: 21 Sierpień 2010, 21:54
|
|
|
Staszek91 udanie zaczyna przygodę z klubem. Zapraszamy na krótki wywiad z trenerem Liverpoolu.
- Myślę, że początek mojej współpracy z zespołem Liverpoolu jest bardzo udany, na treningach zaczęliśmy pracować i doskonalić grę w obronie co wychodzi nam bardzo dobrze. Gra z kontrataku wygląda bardzo dobrze i na razie nie ma mocnych na nas.
Będziecie mieć pierwsze miejsce?
- Oj to ciężko przewidzieć. My nie myślimy teraz o miejscu, które zajmiemy tylko staramy się sukcesywnie zdobywać punkty by zapewnić sobie grę w pierwszej lidze.
Rynek transferowy jest w trakcie już niebawem się zakończy, a nie ma zapowiadanych transferów. Czy Liverpool wzmocni środek pola ?
- Doszło do małej zmiany. Adriano spisuje się w ataku rewelacyjnie i nie zamierzamy go sprzedawać. Jesus Navas i Quaresma bardzo dobrze wypełniają lukę w środku i na razie gra wygląda bardzo solidnie. Myślę jednak, że Luca Toni zostanie sprzedany i na razie szukamy mu nowego pracodawcy, ale na razie brak chętnych. Po sprzedaniu jego poszukamy jakiegoś pomocnika środkowego, albo ofensywnego zawodnika. Myślimy nad zawodnikiem Barcelony, ale Priorytet to sprzedanie Luki. Istnieje też możliwość, że się nie wzmocnimy, a nawet zagramy bez Toniego. Młody Sissoko walczy o skład i przez to pół roku powinien zrobić znaczący postęp.
|
|
|
|
 |
JrQ-

|
Wysłany: 22 Sierpień 2010, 17:56
|
|
|
Przemeblowana obrona!

Pomimo tego, że drużyna Tottenhamu miała jedną z lepszych obron w całej lidze, manager tego zespołu dostrzegł potrzebę wzmocnienia tej formacji:
- W pewnych meczach zawodnicy nie zachowywali się tak, jakbym sobie tego od nich życzył - powiedział JrQ- - dlatego postawiłem wydać trochę pieniędzy. Jest to bardzo newralgiczna formacja, dlatego nie możemy żałować na nią funduszy. W poprzedniej rundzie, gdy wypadał jeden zawodnik z tej formacji, mieliśmy spory problem. Teraz będzie walka o miejsce w kadrze na mecz.
Zobaczymy, jak obrona, która składać będzie się z 3 nowych graczy i nowego bramkarza, spisze się w najbliższych spotkaniach.
|
|
|
 |
wojtek10611
Przyjaciel

|
Wysłany: 22 Sierpień 2010, 22:45
|
|
|
Nowe gwiazdy na Weserstadion
Jak zapowiadaliśmy na łamach naszej gazety miały pojawić się informacje dotyczące nowych nabytków drużyny Werderu Brema i o to są.
Zawodnicy o których wspominaliśmy, że zakontraktowani zostali już w czasie trwania rozgrywek to: Gio oraz Jorgensen obaj grali w Realu oraz Hinkel i Bellamy którzy grali w Sevilli. To tych zawodników Werder pozyskał jeszcze przed rozpoczęciem okienka.
Do tego z wolnych transferów po zakończeniu kontraktów do klubu przyszły takie gwiazdy jak Franck Ribery oraz Marcel Bordon. Ten ostatni jak powiedział trener, w ogóle nie był w planach ale gdy pojawiła się oferta pozyskania tak doświadczonego zawodnika kompletnie za darmo nie wahał się ani trochę i od razu go przyjął do swojej drużyny.
Z Sevilli przyszedł jeszcze jeden nabytek już podczas okna. A mowa tu o młodym pomocniku Adriano, który kupiony jest z myślą o przyszłości. Do lini pomocy, która wzmocniona została najbardziej zakupiono jeszcze dwóch zawodników Barcelony tuż przed zakończeniem okienka. I tak o to do składu Werderu dołączyli doświadczony Edmilson oraz młody ale już z całkiem sporym doświadczeniem Giovani Dos Santos.
Trener Wojtek Schaaf z okienka jest bardzo zadowolony i takimi słowami je podsumował: Cieszę się, że tak wielu nowych zawodników przybyło do naszego klubu. Szkoda, też że musieli nas opuścić tacy zawodnicy jak Diego czy choćby Fritz szczególnie ten pierwszy był dla nas bolesną stratą ale myślę, że nowi zawodnicy szczelnie wypełnią luki po straconych zawodnikach i może będziemy mieli jeszcze więcej chwil szczęścia niż w pierwszej części sezonu.
pisz. Bild. |
|
|
 |
staszek91
Poczatkujacy

|
Wysłany: 23 Sierpień 2010, 11:13
|
|
|
Krótki wywiad z trenerem Liverpoolu zapraszamy !!!
Jak oceni pan I rundę?
-Pierwsza runda była znakomita wygraliśmy 9 na 9 meczów pod moją wodzą i zajmujemy drugie miejsce nie oczekiwałem, aż tak dobrych wyników i ukłony należy składać ku naszym zawodnikom.
Czas na transfery jak je pan oceni ?
-Zrobiliśmy tak jak ostatnio mówiliśmy, nasz zawodnik Luca Toni (1 bramka w 10 meczach) odszedł do FC Porto. Moim zdaniem był solidnym zawodnikiem w tym sezonie, ale nie pasował troszkę do naszego stylu grania i nie zaimponował liczbą strzelonych bramek.
Reyes jak oceni pan tego zawodnika ?
-Tak jest to nasz nowy nabytek i myślę, że razem z Ibrą stworzą bardzo groźny duet, który będzie tworzył sytuacje bramkowe. Jest to młody zawodnik, który jeszcze będzie mógł się rozwinąć i stać się lepszym piłkarzem. Oczekuje od niego poprawienia dokonań Luca Tonie-go i uważam, że strzeli więcej bramek niż on w pierwszej rundzie.
Jakie założenia na II runde?
-Myślę, że już jest wszystko jasne. 17 punktów przewagi mamy nad 5 miejscem, które daje awans do pierwszej ligi i na spokojnie do niej awansujemy. Będziemy grać jak najlepiej i nie poddamy się i do samego końca będziemy walczyć o zwycięstwo.
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
| Strona wygenerowana w 0,42 sekundy. Zapytań do SQL: 16 |
|
|
|