Przesunięty przez: Maciexcw 9 Lipiec 2008, 22:16 |
|
| Autor |
Wiadomość |
Maciexcw
Zwyciezca

Dołączył: 02 Sie 2007 Posty: 1543 Otrzymał 29 piw(a) Skąd: sie biora dzieci?
|
Wysłany: 1 Grudzień 2007, 20:46 Podsumowanie 2 ligi Managera
|
|
|
Tabela po zakoñczeniu 2 sezonu w 2 lidze Managera !!
I ma³e podsumowanie :
Najlepsza ekipa rundy Jesiennej : FC Sevilla
Najlepsza ekipa rundy wiosennej : Liverpool FC
Najwiekszy skok w lokacie : Liverpool FC
Najwieksze objawienie na lawce trenerskiej : Sir Ab!t Benitez
Najlepszy transfer rundy jesiennej : Didier Drogba
Najlepszy transfer ligi rundy wiosennej : Mateja Kezman
Najlepszy napastnik ligi : Dimitar Berbatov
Najlepszy pomocnik ligi : Simao Pedro Fonseca Sabrosa
Najlepszy obronca Ligi : Sergio Ramos
Najlepszy bramkarz : Tim Howard
Najmniej porazek w lidze : FC Sevilla
Najbardziej obfity w gole mecz :
Bayern 6 - 3 PSG kapitalne widowisko, masa goli.
Najskuteczniejszy atak ligi : PSG
Najlepsza obrona ligi : FC Sevilla
Druzyna zdegradowana : Milan
Wielki powrót : Stefan Effenberg, kapitalna gra tego srodkowego pomocnika
Najczesciej trac¹ca gole ekipa : Bayern
Królowie wlasnego boiska : Everton
Królowie wyjazdów ; Juventus
Najskuteczniejsza para napastników : Berbatov - Kezman
I puchar dla zwyciescy ligi FC SEVILLi !! :
Oto wypowiedz Juande Maciex'acw krótko po swietowaniu tytulu :
Bardzo sie ciesze z tego tytulu, tymbardziej ze pracowalismy na prawde duzo i w przygotowaniu fizycznym i w kryciu. Przede wszystkim efekty widac w obronie, fantastycznie gralismy w tej formacji,z w 1 polowie sezonu takzy bylismy zabójczy w ofensywie. Ogólnie nie ciesze sie z tej rundy wiosennej, ale dzieki fantastycznej grze jesienia bylismy wstanie utrzymac prowadzenie. Przyczynily sie do tego podtkniecia rewali min. evertonu z mocno zmobilizowanym Bayernem, co dalo nam 1 w histori tytul. Transfer Marcela Desalliego mial zapewnic spokój w obronie, tymczasem zaczelismy grac gorzej. Mysle ze troche brakowalo nam szczescia, ale i skutecznosci we wiosennej rundzie. kapitalnie gra³ przez wszystkie mecze Ronald koeman, który nie raz ratowal nas z opresji. jesli mialbym teraz wskazac zawodnika który najbardziej zapracowal na tytul to bylby wlasnie on. Noi oczywiscie nie mozna zapominac o naszym kapitanie Simao Sabrosie, od którego zaczynaly sie wszystkie akcje, od naszego motoru napedowego. Byla to wyjatkowo trudna runda, mysle ze trudniejsza niz w tamtym sezonie, bardzo dobra gre pokazaly : everton, Liverpool, PSG czy bayern. Dlatego zwyciestwo tak bardzo cieszy. Teraz trzeba utrzymacj sie w 1 lidze, a sponsorzy juz wykladaja pieniadze na hit transferowy który ma pomóc wygrac Sevilli MCL w nastepnym sezonie !!
Oto wypowiedz Ottmara Kosowskiego trenera Bayernu Monachium, druzyny walczacej o utrzymanie w bara¿ach :
Ten sezon dla Bayenu by³ bardzo ciê¿ki. Ju¿ na samym pocz¹tku brak trenera. Najlepsi pi³karze poodchodzili, a konto klubowe by³o s³abo zasilone. Dru¿ynê przej¹³ ma³o dowiadczony Ottmar kosowski. Pocz¹tki dla nowego manegera w dru¿ynie z bawari by³y bardzo trudne. Wysoka przegrana z Espanyolem nie dawa³a dobrych prognóz. I tak siê sta³o Bayern by³ dopiero 7 po rundzie jesiennej. Okienko Bayern wykorzysta³ bardzo dobrze i pozyska³ wspania³ych pi³karzy takich jak: Effenberg, Guardiola, Mijatovic, Kuffour oraz Luis Enrique. Bayern w rundzie jesiennej spisywa³ siê dosyæ dobrze ale nadal by³o widaæ brak dobrego bramkarza. Trzy "wygrane" mecze Bayern zremisowa³ w ostatnich minutach. Na koniec Bayern wyszed³ jednak zwyciêsko i nie spad³ z ligi a bêdzie gra³ w bara¿ach z ma³o dowiadczon¹ lecz wspaniale siê rozumiej¹c¹ dru¿yn¹ Celticu. Bayern w nastêpnym sezonie gdy wygra bara¿e zapowiada walkê o awans do 1 ligi.
Oto wypowiedz trenera wicelidera Evertonu :
Có¿ mogê powiedzieæ. Na pewno jestem zadowolony z gry rodka pola. Chodzi mi tutaj g³ownie o lidera zespo³u: Zico. Wydaje mi siê, ¿e pokazalimy dobr¹ grê. Nieudany pocz¹tek sezonu wydawa³ siê mówiæ o s³abym przygotowaniu zespo³u, ale potem owe twierdzenie okaza³o siê z³udne. Jestem zadowolony z bezporedniego awansu. Cieszê siê, ¿e klub pod moim kierownictwem zosta³ pierwszym zespo³em beniaminka wywalczaj¹c w tym samym sezonie awans do wy¿szej klasy rogrywkowej. Co mogê powiedzieæ o transferach? Powiem tak: szykuje siê doskona³a i korzystna dla naszego klubu wymiana. To wszystko, dziêkujê.
Oto wypowiedz sir Ab!ta Beniteza :
Jestem bardzo zadowolony ze pomimo tego iz wymienilismy ponad polowe druzyny to udalo nam sie zrealizowac nasz glowny cel jakim bylo pozostanie w 2 ML, sadze ze nasi kibice z naszej postawy w lidze moga byc zadowoleni jednak czujemy spory niedosyt jaki przyniosly nam rozgrywki MCL gdzie naszym celem byl final jednak po pechowym meczu z Interem zarowno nasze postanowienia jak i marzenia kibicow prysly niczym banka mydlana. Zadowoleni jestesmy z transferow jakie udalo nam sie przeprowadzic w zimowym okienku i cieszymy ze nowi zawodnicy nie zawiedli naszych oczekiwan a niektorzy nawet je przerosli. Liczymy na podobna postawe naszych graczy w nastepnym sezonie i jako manager moge obiecac ze mamy w planach 2 spektakularne cele transferowe na nadchodzacy sezon ! mamy nadzieje ze nowi gracze wkapanuja sie z zespol i pomoga nam awansowac w nadchodzacym sezonie do 1 ligi ! Zadanie bedzie ciezkie ale po to tu jestesmy ! Zostalismy stworzeni do zadan niemozliwych ! Chcialbym jeszcze podziekowac naszym wspanialym kibicom ktorzy byli z nami w zlych i dobrych chwilach ! ich doping zawsze nam pomagal i liczymy na nich w kazdym nastepnym sezonie ! Postaram sie ich nie zawiesc i zrobimy wszystko aby wspanialych chwil mieli jeszcze wiecej !
Oto wypowiedz trenera PSG :
Z budowaniem dru¿yny jest podobnie jak z kopulacj¹ s³oni. Du¿o kurzu, ha³asu, a efekt za dwa lata.
Naszym celem by³ awans do 1 ligi niestety nie uda³o siê nam tego zrealizowaæ
Gralimy bardzo niestabilnie Stracilimy bardzo wa¿ne punkty na pocz¹tku rundy wiosennej.
Dlatego w przysz³ym sezonie padliny graæ nie mo¿na. Musimy przez ca³y sezon byæ "desperados"
Gratuluje zdobycia tytu³u Juanda Maciex'acw i jego zespo³owi grali przez ca³y sezon na dobrym poziomie, kluczem jego gry by³a niesamowita obrona co wiadczy o iloci straconych bramek, nam niestety tego zabrak³o i pozwolilimy wbiæ sobie bardzo du¿o bramek, Ale nie mo¿na mówiæ kto zawini³, w koñcu Ja jestem mam¹, a pi³karze to moje dzieci. Mama czasem karci dzieci, ale w gruncie rzeczy zawsze jest po ich stronie.
Cieszê siê ze posiadam wed³ug statystyk najlepszy duet napastników Berbatov – Kezman , którzy obaj zdobyli nagrody
Berbatov króla strzelców a Kezman króla asyst, mam nadzieje ze bêd¹ dalej prezentowaæ tak wysok¹ formê w przysz³ym sezonie. Sk³adam jeszcze gratulacja za bardzo dobr¹ grê w rodkowej obronie dowiadczonemu zawodnikowi który jest z nami ju¿ od bardzo dawna a chodzi o Yepsa
P.s. Zespó³ pi³karski jest jak fortepian. Potrzebujesz omiu ludzi, którzy bêd¹ je nieli i trzech, którzy potrafi¹ graæ. |
|
_________________ Jeśli przegrasz ze mną nie pisz ze miałem farta, a ja postaram się nie pisać tego jak przegram z Tobą ,
 |
| Ostatnio zmieniony przez Maciexcw 14 Kwiecień 2008, 16:54, w całości zmieniany 5 razy |
|
|
|
 |
abit [Usunięty]
|
Wysłany: 10 Marzec 2008, 13:36
|
|
|
| ostatni :O |
|
|
|
 |
Maciexcw
Zwyciezca

Dołączył: 02 Sie 2007 Posty: 1543 Otrzymał 29 piw(a) Skąd: sie biora dzieci?
|
Wysłany: 10 Marzec 2008, 17:28
|
|
|
abit, majac cie za menagera mozesz sie nawet utrzymac w lidze bez barazy |
|
_________________ Jeśli przegrasz ze mną nie pisz ze miałem farta, a ja postaram się nie pisać tego jak przegram z Tobą ,
 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
| Strona wygenerowana w 0,38 sekundy. Zapytań do SQL: 14 |
|
|
|