Aktualizacja składów
Informujemy, że z dniem 16 marca 2011, na naszym forum obowiązywać będzie aktualizacja składów. Więcej można przeczytać w tym temacie: KLIK
Bramka forum
Strzeliłeś ładnego gola grając w FIFĘ? Poddaj go ocenie innych użytkowników!

Jak dodać bramkę na forum: KLIK
Toplista najładniejszych bramek: KLIK

Autologowanie?

Zapomniałeś hasła?

Poprzedni temat «» Następny temat
Najlepsza jedenastka sezonu 2009/2010
Autor Wiadomość
nakamura
Admin
Pan i władca ^^

Otrzymał 209 piw(a)
Wysłany: 24 Maj 2010, 14:35   Najlepsza jedenastka sezonu 2009/2010

Tak jak w temacie, kto był najlepszy na danej pozycji w obecnym roku. Podajemy 11 + 5 rezerwowych. Proszę, aby wybór każdego z zawodników był jakoś uzasadniony.

To ja zacznę:

BR - Julio Cesar (nikt specjalnie nie błysnął w tym sezonie, ale jak już coś to on był najlepszy)
PO - Maicon (świetnie czyścił, przydatny w ofensywie, no i Inter wygrał LM ^^)
ŚO - Lucio (podobnie jak na bramce, nie było zbytniego wyboru)
LO - A.Cole (świetny sezon piłkarza CFC, sporo bramek, idealny w ofensywie, gdyby nie kontuzje to ten sezon byłby jeszcze lepszy w jego wykonaniu)
PP - Robben (błysnął geniuszem w LM, jak i w Bundeslidze, gra jeszcze lepiej niż za czasów CFC)
ŚP - Sneijder (kolejny wyrzutek z Realu, który był kluczową postacią dla Interu w tym sezonie)
ŚP - Lampard (najlepszy sezon tego gracza, mimo iż miał już wiele świetnych, ponad 20 bramek i 16 asyst mówią same za siebie)
LP - Messi (geniusz, nic więcej...)
N - Milito (kapitalny transfer Interu, to on strzelał te najważniejsze bramki)
N - Olić (bardzo dobra gra w LM i ten dwumecz z MU, 8 brameczek, brawo ;D )
N - Drogba (w Anglii mimo wszystko wygrał rywalizację z Rooneyem, najlepszy sezon w jego wykonaniu)

Ławka:

BR - VDS (jak na swój wiek gra wyśmienicie, piękne parady, z tym, że nic nie wygrał z MUłami)
O - Pique (duże postępy, szacun dla niego za gol z Interem)
N - Higuain (przyćmił Żelika w Realu, to pudło z OL zepsuło mu sezon...)
N - Pedro (odkrycie sezonu, świetnie zastąpił Henry'ego,)
N - Rooney (przegrał z Tito, ale i tak był świetny)

Postaw piwo autorowi tego posta

patryk212
Przyjaciel
Allez Les Gones !!

Otrzymał 565 piw(a)
Wysłany: 24 Maj 2010, 15:11   

Bramer: Hugo Lloris (niepojęty gość, wspaniały ten jego sezon, złe interwencje można policzyć na palcach jednej ręki)

Prawy Obrońca: Dani Alves (jak na moje, lepiej od Maicona który ten sezon nieco słabszy od poprzedniego)

Środek Obrony: Pique & Kolo Toure (obaj zawodnicy ostojami swoich klubów, grający dość ofensywnie jak na środkowych obrońców, co się ceni obiektywnym okiem kibica dobrej piłki)

Lewy Obrońca: Evra (obok Rooneya najlepszy gracz ManUtd w tym sezonie)

Defensywny Pomocnik: Toulalan (poza czerwienią w meczu z Bayernem i samobójem w meczu z Marsylią brak błędów, gracz o niebywałym odbiorze piłki jak i równej formie)

Lewy Pomocnik: Messi (muszę tłumaczyć ?)

Prawy Pomocnik: Cristiano Ronaldo (najlepszy gracz Realu w tym sezonie, nie lubię gościa ale jest po prostu dobry, gdyby nie to że gra w Realu który pokochał 1/8 i przegrywanie z Lyonem, prawdopodobnie zostałby królem strzelców tego turnieju)

Ofensywny Pomocnik: Gourcuff (drugi świetny sezon tego gracza, duet z Chamack'iem demolujący)

Napastnicy: Rooney & Tevez (pierwszy z nich mega waleczny, niezniszczalny wręcz, drugi także walczący, obaj wielcy pracusie i dobrzy strikerzy)

Ławka:

Given (wiele bardzo udanych interwencji, praktycznie bezbłędny)

Lucio (dobry sezon, posłużyła mu przeprowadzka do Italii)

Robben (świetny sezon, jednak gra zbyt samolubnie, no i niestety potrafi kopnąć piłkę tylko jedną nogą)

Sneijder (kolejny niechciany w Realu, który został gwiazdą swojej nowej drużyny, wiele pięknych asyst Holendra)

Milito (niezły jest, fakt, jednak mnie aż tak nie zachwyca jak resztę)

www.last.fm/user/patryk212
Ostatnio zmieniony przez patryk212 24 Maj 2010, 15:51, w całości zmieniany 1 raz  

wojtek10611
Przyjaciel

Otrzymał 390 piw(a)
Wysłany: 24 Maj 2010, 15:44   

Nie chciałbym nic mówić ale składy przedstawia się w zestawianiach 4-4-2 jeśli mówimy o realnej piłce.

Bramer: Manuel Neuer (oglądam czasem Schalke i gościu co robi w Schalke to zasługuje na pochwałę i to w tak młodym wieku) ps. zobaczycie w kolejnej LM co będzie wyprawiał.

Prawy Obrońca: (jak na moje, lepiej od Maicona który ten sezon nieco słabszy od poprzedniego)

Środek Obrony: Puyol & Serio Ramos (Puyol co tu dużo mówić kolejny sezon na wysokim poziomie, to on kieruje defensywą Barcelony i wychodzi mu to jak zwykle bardzo dobrze. Serio no cóż chociaż nie nominalny SO to ja go tu ustawiam za to co zrobił w meczach gdy grał na środku. Kto wie gdyby to on dyrygował obroną w GD a nie Albiol może wynik byłby inny.)

Lewy Obrońca: Evra (Tak jak kolega wyżej po Rooneyu najlepszy zawodnik United jak i chyba najlepszy obrońca lewy na świecie. obecnie.)

Defensywny Pomocnik: Esteban Cambiasso (to czego dokonał w takim wieku jakim jest w tym sezonie to może wyrazić tylko ukłon w kierunku jego osoby)

Lewy Pomocnik: Messi (nie ma co się rozpisywać.)

Prawy Pomocnik: Cristiano Ronaldo (jeszcze lepszy niż w MU to on ciągnął grę Królewskich no i co tu dużo mówić Piękne bramki to jego dewiza. )

Ofensywny Pomocnik: Lampard (statystyki mówią za siebie i chyba żaden inny zawodnik z ofensywnych pomocników nie pokazał więcej profesjonalizmu niż frank)

Napastnicy: Di Natale & Drogba (Di Natale co tu dużo mówić 29 goli w Serie A która chyba jest najbardziej defensywną ligą mówią same za siebie. Dodajmy do tego, że strzelił te gole praktycznie sam bo słabiutkie w tym sezonie Udinese i gracze w nim grający nie wiele mu pomogli (co myśleć gdyby grał w lepszym teamie) || Drogba król tego sezonu, oglądając mecz z Portsmouth zrozumiałem dlaczego on jest taki dobry w końcu.
Ławka:

Valdes (dostał powołanie do reprezentacji i chyba dlatego go wybrałem patrząc przez pryzmat sezonu jeden z lepszych zawodników barcelony)

Pique (czasami to wydawało mi się, że jest napastnikiem zapędzał się pod pole karne ale nie wychodziło mu to gorzej niż gra w obronie +)

Robben (nie jest w pierwszej 11 ponieważ, jak wyżej kolega wymienił. Piłka nożna jest grą zespołową i jakby więcej podawał a może jakby miał do kogo to bym wstawił go do pierwszego składu)

De rossi (ja jednak tu wybiorę włocha, pożądany przez wiele europejskich klubów, i pokazujący że nadal jest w wielkiej formie niewątpliwie dla mnei najlepsze ogniowo Romy, która dzielnie walczyła z Interem o Mistrzostwo Włoch)

Suarez (gościu ma po prostu instynkt strzelecki i według mnie czy to holenderska czy angielska czy inna liga wszędzie sobie poradzi)

Leo
Zwyciezca
Q+W = LESZCZ!!!

Otrzymał 184 piw(a)
Wysłany: 24 Maj 2010, 16:39   

Bramkarz - Victor Valdes(Od dwóch sezonów prezentuje bardzo wysoki i równy poziom)

Prawy Obrońca - Dani Alves(Według mnie najlepszy na swiecie)

Srodek Obrony - Gerard Pique i Lucio(Obaj grali kapitalnie w tym sezonie)

Lewy Obrońca - Patrice Evra(Podobnie jak Alves)

Trójka środkowych pomocników - Xavi(chyba wiadomo), Fabregas(Szkoda jego kontuzji bo mógł poprowadzic arsenal znacznie wyzej), Frank Lampard(Najlepszy piłkarz Premier League obok Rooneya w tym sezonie)

Lewy skrzydłowy - Leo Messi(wiadomka)

Prawo skrzydłowy - C. Ronaldo(nie przepadam za nim ale trzeba mu oddac co jego-klasa światowa)

Wysunięty napastnik - Wayne Rooney(Gdyby nie kontuzja to ten sezon mógłby byc jego i United)

Ławka

Julio Cesar - Kolejny bardzo dobry sezon w jego wykonaniu

Maicon - Bardzo dobry sezon choc uwazam ze w poprzednim grał jeszcze lepiej

Stevan Jovetić - Kto widział go w Fiorentinie to wie;]

Fernando Torres - Szkoda trochu kontuzji, ale gdy grał to Liverpool wygrywał

Wesley Snajider - Jak widać odejście z Realu dobrze mu zrobiło;]

Qarol
Przyjaciel

Otrzymał 409 piw(a)
Wysłany: 24 Maj 2010, 17:12   

Bramkarz - Julio Cesar ( Wedlug mnie najlepszy GK na świecie, w tym sezonie jak i w poprzednim świetna gra)

Prawy Obrońca - Daniel Alves ( Fenomenalna gra - najlepszy na tej pozycji )

Środek Obrony - Pique, Lucio ( Świetny sezon dla obu graczy )

Lewy Obrońca - Patrice Evra ( Najlepszy na tej pozycji )

Defensywny pomocnik : Cambiasso ( Nie bardzo miał mu kto zagrozić - każdy miał jakieś dołki, a on grał konsekwentnie i równo )

Ofensywny pomocnik : Gourcouff ( Gracz fenomenalny - jego sezon w Ligue 1 )

Lewy skrzydłowy - Leo Messi ( Komentarz nie jest potrzebny)

Prawo skrzydłowy - Cristiano Ronaldo (Również nie przepadam, ale jakby nie patrzec to on głównie sprawiał, że Real walczył do końca o mistrzostwo )

Napastnik : Gonzalo Higuain ( Wystrzelił z formą niesamowicie, jestem pod ogromnym wrażeniem )

Napastnik : Diego Forlan ( Fenomenalny sezon w Atletico, od wielu lat trzyma poziom. Teraz tylko potwierdził swoja wielką klasę )

REZERWA

David de Gea - ( Przyszedł jako rezerwowy, a został podstawowym zawodnikiem Atletico i wkoczył do szerokiej kadry Hiszpanii na MŚ - świetny sezon)

Ujfalusi - ( Po zmainie pozycji na boku obrony był niesamowity )

Weasley Sneijder - ( Zdecydowanie odżył w Interze - wielki plus dla niego )

Frank Lampard - ( Musiał być ktoś z kadry świeżo upieczonego mistrza Anglii - padło na niego )

Diego Milito - ( Dobry sezon tego gracza, aczkolwiek myśle, ze tylko dlatego, że cały Inter grał świetnie )

Sezon I - I miejsce w lidze, I miejsce w Lidze Mistrzów, Superpuchar

simi
VIP

Zaproszone osoby: 23
Otrzymał 1161 piw(a)
Wysłany: 24 Maj 2010, 21:24   Re: Najlepsza jedenastka sezonu 2009/2010

nakamura napisał/a

BR - VDS (jak na swój wiek gra wyśmienicie, piękne parady, z tym, że nic nie wygrał z MUłami)

z "Mułami" wygrał więcej niż Chelsea w całej swojej historii, także troche pokory ;]

sory, ale musiałem.

╔══╗
╚╗╔╝
╔╝(¯`v´¯)
╚══`.¸ LEGIA WARSZAWA ♥

nakamura
Admin
Pan i władca ^^

Otrzymał 209 piw(a)
Wysłany: 24 Maj 2010, 21:49   

simi, spoko, to był żarcik :D szacun dla niego ^^

Widzę, że składy każdego są w pewnym sensie podłożone pod jego ulubioną drużynę i ligę w której ona gra :D Np. Qarol - no nie przesadzaj z tym Ujfalusi :P I widzę też u każdego Evre, nie wiem za co, ale OK, wasz wybór :P

patryk212
Przyjaciel
Allez Les Gones !!

Otrzymał 565 piw(a)
Wysłany: 24 Maj 2010, 22:05   

nakamura napisał/a
są w pewnym sensie podłożone pod jego ulubioną drużynę i ligę w której ona gra

uwierz mi, chcialbym dac do mojego skladu Liche czy Bastosa, ale postaralem sie dosc obiektywnie dac sklad ;p ale w glebi serca to i tak sa moi faworyci ;d <3

simi
VIP

Zaproszone osoby: 23
Otrzymał 1161 piw(a)
Wysłany: 24 Maj 2010, 22:22   

co do Evry, to może za to, że nie wszyscy są kibicami Chelsea zapatrzonymi tylko w swój klub, i realnie stwierdzają kto jest najlepszym lewym defensorem na świecie :P

╔══╗
╚╗╔╝
╔╝(¯`v´¯)
╚══`.¸ LEGIA WARSZAWA ♥

Lewy
VIP

Zaproszone osoby: 9
Otrzymał 1496 piw(a)
Wysłany: 24 Maj 2010, 23:44   

Br: Łukasz 'Fabian' Fabiański - dzięki swoim wspaniałym interwencją był przez długi czas na ustach całego Świata jak i na 1 stronach gazet!

Po: Diego Renan - Jeden z najlepszych o ile nie najlepszy gracz młodego pokolenia! Wielki transfer Borussii Dortmund. Już w 1 sezonie zdobył kilka kluczowych bramek i multum asyst. Zauważmy, że jest prawym pomocnikiem! BVB dostaje za tego gracza już ofert po 40-50 mln Euro. Nieważne, że jego grę śledziłem w Football Manager 2010, i tak zwrócił moją uwagę.

Śo: Mariusz 'Jop, Jop, Jop' Jop - Co tu dużo mówić, jego bramka 'stadiony świata' z Cracovią zapewniła Lechowi Poznań tytuł mistrza kraju. Przez wiele lat był niedoceniany.

Śo: Jan 'Dino' Koller - Nominalny napastnik, ale uważam, że gdyby na początku kariery postanowił być obrońcą to dzięki świetnym warunkom fizycznym byłby legendarnym środkowym obrońcą, więc wtedy byłby w '11' bankowo. A tak jest dzięki wodzy wyobraźni.

Lo: Roberto Carlos - Zaskoczeni? Otóż mnie też dziwi ten wybór, ale na kogoś trzeba postawić. Nie widziałem go w tym sezonie w akcji, jednak na pewno pamiętamy jego wspaniałą grę w reprezentacji jaki i w Realu Madryt. Z pewnością robi furorę w São Paulo.

Śpd: Adrian 'Drewno' Mrowiec - Gdy sprowadzano go ze Szkocji do Arki mówiono, że ma papiery na grę w reprezentacji! O tym, że potrafi zdobywać piękne bramki przekonaliśmy się w meczu z Wisła Kraków (pomińmy fakt, iż był to samobój). Potem piękna bramka na arenie w Kielcach. Cudowny, mierzony strzał z 11 metrów. Myślę, że o braku powołania do kadry zaważył felerny karny w PP z Jagiellonią, gdyby strzelił Jaga by odpadła, a tak zdobyła ten puchar, cóż, życie jest przewrotne. I tak zasługuje na miejsce w tej '11'.

Pp: Axel 'Tak skosiłem Wasyla, że sezon miał z głowy' Witsel - Specjalni go dałem, aby świat nie zapomniał o tym nicponiu. Nasz Wasyl miał sezon z głowy przez niego, na szczęście 8 maja powrócił na boisko i już czeka na Axela na boisku.

Lp: Cristiano 'Żel-gej' Ronaldo - Sądziłem, że jego forma po przejściu z Manchester'u United do Realu Madryt spadnie. Okazało się, że grał wybitnie i w lidze zdobył 26 bramek.

Śpo: Frank Lampard - Każdy wie jak grał, nie chce mi się komentować.

N: Marcin 'Żewłak' Żewłakow - Po strzeleniu gola Chelsea na Stamford Bridge przez wiele dni był na szczycie list newsów. Był też gościem w programie Cafe Futbol i przez godzinę opowiadał jakie to wielkie przeżycie strzelić gola w LM. Marcin! Będziemy pamiętać. Jesteś wielki. Gola z Ameryką też pamiętamy.

N: Joël 'Toshiba' Tshibamba - Długo wahałem się nad umieszczeniem tego piłkarza w '11'. Hamował mnie przed tym jego popis w meczu z Polonią Bytom. Jednak jak spojrzymy na to, że w dużym stopniu przyczynił się do utrzymania Ekstraklasy w Gdyni i to, że jego wartość na rynku już jest bardzo wysoka jak na polskie realia to nie wybaczyłbym sobie nie umieszczając go tutaj. 3bamba oby tak dalej!

Rezerwa:

Br: Jerzy 'Dudzio' Dudek - Trenuje u boku Ikera, więc sporo się nauczył. Poza tym przynosi Polsce chwałę mogąc przebywać w szatni czy też przybijać 'piątki' po golach z Kaką, Ronaldo i spółką.

O: Mariusz 'Pudzian' Pudzianowski - Kolejny po Kollerze zmarnowany potencjał na tej pozycji. Myślę, że w swoimi gabarytami byłby nie do przejście. Choć jak znamy 'Pudziana' nie wszystko jeszcze stracone.

P: Jacek 'Krzynio' Krzynówek - Za gole z Realem, Portugalią i Rosją. Chyba nie było to w tym sezonie, ale nagroda się należy. Również za ten wywiad: http://www.youtube.com/wa...feature=related Cały czas do przodu!

N: Diego Milito - wspaniały sezon w Interze, 2 gole w finale LM. Wystarczy.

N: Robert 'Lewy' Lewandowski - Fajne ma pseudo, zdobył króla strzelców w Ekstraklasie i chyba przejdzie do BVB.

Od autora '11': Dokonałem paru kontrowersyjnych wyborów, wiem. Mam nadzieję jednak, że z większością się zgodzicie i dostrzegacie moc w tej drużynie. Krok po kroku!

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
...:::SURI:::...
patryk212
Przyjaciel
Allez Les Gones !!

Otrzymał 565 piw(a)
Wysłany: 25 Maj 2010, 00:23   

Lewy napisał/a
Robert 'Lewy' Lewandowski - Fajne ma pseudo

skromniacha ;d

Badol
Zwyciezca
El Polako

Otrzymał 137 piw(a)
Wysłany: 2 Czerwiec 2010, 15:30   

Lewy napisał/a
O: Mariusz 'Pudzian' Pudzianowski - Kolejny po Kollerze zmarnowany potencjał na tej pozycji. Myślę, że w swoimi gabarytami byłby nie do przejście. Choć jak znamy 'Pudziana' nie wszystko jeszcze stracone.

100% prawdy :D

Ej, wy dekle posłuchajcie
nie zmierzę się z wami na żadnym fight'cie

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
Swistek
nakamura
Admin
Pan i władca ^^

Otrzymał 209 piw(a)
Wysłany: 15 Czerwiec 2010, 10:29